Holistische fysiotherapie/Osteopathie i.o

Door geboorte/bevalling, operaties, botbreuken, ongelukken, erfelijke belasting, maar ook ongezonde voeding, stress en de manier waarom iemand in het leven staat, kan de flexibiliteit van het lichaam afnemen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder goed in staat is om in balans te blijven of weer terug in balans te geraken, met fysieke en soms mentale klachten tot gevolg.

Osteopathie richt zich op het verbeteren van de doorbloeding en het (toe- en) loslaten van dat wat vast zit. Binnen de osteopathie wordt er met name gekeken naar de disbalans en spanning in/rondom organen, bindweefsel, zenuwstelsel en het cranio-sacrale systeem.

Zowel de vijf-jarige opleiding als het eindexamen heb ik voldaan, echter heb ik nooit de theoretische eindscriptie geschreven. Daar kon ik mezelf niet meer toe zetten, vandaar osteopathie i.o.

In disbalans zijn wij vatbaarder voor fysieke klachten. Binnen de osteopathie wordt er contact gemaakt met de disbalans in organen, bindweefsel, zenuwstelsel en het cranio-sacrale systeem. Waardoor het lichaam weer in staat geraakt om zichzelf te herstellen.

Door geboorte/bevalling, operaties, botbreuken, ongelukken, erfelijke belasting, maar ook ongezonde voeding, stress en de manier waarop iemand in het leven staat, kan de flexibiliteit van het lichaam afnemen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder goed in staat is om in balans te blijven of weer terug in balans te geraken, met fysieke en soms mentale klachten tot gevolg.

Fysiotherapie kijkt naar spieren, botten en gewrichten. Osteopathie kijkt ook nog naar organen, het hormonale systeem, het zenuwstelsel, het cranio-sacrale systeem, bindweefsel en niet te vergeten naar alle onderliggende relaties. Het kijkt een stuk dieper/verder dan fysiotherapie en kan dan ook op meerdere niveaus de flexibiliteit  beinvloeden.

In 2017 heb ik mijn afstudeerexamen voor de opleiding osteopathie afgerond. Mijn reis ging verder, waardoor ik heb besloten om mijn scriptie niet meer af te ronden.

Voor wie
Osteopathische technieken en holistische fysiotherapie richten zich op het verbeteren van de doorbloeding, loslaten van wat vast zit en het in beweging brengen van dat wat geblokkeerd is. De meeste lichamelijke en psycho-emotionele klachten vinden hierin tenslotte hun oorsprong.

1. – pijn en/of stijfheid in rug, nek, schouder, heup en ledematen
2. – (sport)blessures
3. – whiplash klachten posttraumatische klachten
4. – hoofdpijnen; migraine, spanningshoofdpijn,voorhoofdsholteontsteking en duizeligheid
5. – hoge bloeddruk
6. – klachten rondom de zwangerschap, zoals bekkeninstabiliteit
7. – incontinentieproblemen
8. – maag- en/of darmklachten; zuurbranden, maagpijn, obstipatie en diarree
9. – spijsverteringsproblemen zoals spastische darm; prikkelbaar darmsyndroom etc.
10. – klachten na (buik)operaties; littekenvorming en verklevingen
11. – algemene buikklachten, soms medisch onverklaarbaar
12. – menstruatiestoornissen
13. – terugkerende blaasontstekingen
14. – (chronische) vermoeidheidsverschijnselen en concentratieproblemen
15. – duizeligheid en oorsuizen
16. – aangezichtspijnen
17. – allerlei ‘daar moet u maar mee leren leven’ klachten
18. – ‘gedragsstoornissen’ bij kinderen
19. – HSP, burn-out en emotionele dysbalans
20.– reflux, darmkrampjes, veel huilen, voorkeurshouding en spanningen bij baby’s