Afspraak inplannen

Nature itself is the best physician

 ~Hippocrates

 

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een vorm van geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke remedies om ziektes te behandelen en de algemene gezondheid te verbeteren. Hierbij wordt uitgegaan van het principe dat het lichaam zelf de mogelijkheid heeft om zichzelf te genezen en natuurlijke methoden kunnen het lichaam ondersteunen om dit vermogen te optimaliseren.

Het ligt nog in onze taal verweven. Iets is onze natuur of onze natuurlijke staat van zijn. Iets kan ons natuurlijk afgaan.
Soms kunnen we deze natuurlijke staat van zijn kwijt zijn en worden we meer geleid door ons hoofd, gedachten die getriggered worden door een overprikkeld zenuwstelsel.

Meer dan logisch is het om dan de natuur in te zetten om de natuurlijke staat van zijn weer te kunnen verankeren in ons dagelijks leven.

Er wordt gezocht naar de oorzaak van een klacht en behandeling vindt plaats op een holistische manier. Bij deze manier wordt er dus niet alleen gekeken naar de symptomen van de klacht, maar ook naar de bredere context van de persoon.

Natuurgeneeskunde is een complementaire therapie die kan werken naast gangbare medische behandelingen.

Voor vragen of meer informatie over een natuurgeneeskundig consult kun je contact opnemen via de mail.

 

 

 

 

Afspraak inplannen