Afspraak inplannen

About me

Hi, my name is Maaike. I'm your biggest cheerleader while you're walking yourself home.

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute, waarna ik in 2012 ben begonnen met de opleiding voor osteopathie.  Hoe meer ik leerde, hoe meer ik erachter kwam dat ik nog helemaal niks wist.

Ik heb mijn eindexamen van de opleiding osteopathie positief afgerond, maar mijn scriptie heb ik gelaten voor wat het was. Theorie, hoofd-zaken. Weinig tot geen meerwaarde.

Ik heb besloten om mij te richten op belangrijkere zaken en ben mij daarna gaan verdiepen in systemisch werk, familieopstellingen, Theta-healing, tantra, ademwerk en het werken met psilocybine.
Waarna ik natuurgeneeskunde ben gaan studeren en ik hier wel het scriptie-proces kon waarderen, met als gevolg een diploma.
Nu ben ik bezig met een opleiding Kindercoach en Speltherapie, waarbij ik hoop te ontdekken hoe wij als ouders kinderen kunnen ondersteunen bij het in ere houden van hun eigen waarheid.

In mijn waarheid ontstaan de disbalans en fysieke klachten in het lijf door trauma (op verschillende lagen) wat nog niet door het lijf verwerkt is en vanuit de onderlaag blijft meespelen. 
Verwerken hiervan vraagt om aanraking.

Bij pasgeborenen speelt de verwerking van de bevalling en/of de zwangerschap op fysiek-emotioneel niveau een grote rol bij het herstel van diverse symptomen en klachten.

 

Mijn pad
Mijn levensweg is een weg geweest van veel onveiligheid en hier niet willen zijn. 

Noem het hoogsensitief, noem het empatisch, noem het hyperalert door een onveilige bedding als kind en intergenerationeel trauma. Noem het Reflector (Human Design).

Mijn zenuwstelsel stond op scherp, mijn lichaam gespannen, mijn hoofd aan.

Ik had een ongezonde relatie met mijn lichaam, geen verbinding met mijn bekken en wist niet wat mijn kernwaarden waren, laat staan hoe deze te leven. 

Deze combinatie zorgde ervoor dat ik diverse symptomen had (oa. astma, eczeem, angstaanvallen, idiopatische 'epileptische' aanvallen), ik geleefd werd en mijn lichtje uitdoofde.

Ik was niet in staat om verantwoordelijkheid te nemen over mijn leven, omdat ik niet wist wie ik was en waar ik voor stond. Daarvoor had ik eerst los te laten wie ik niet was.

En toen begon het leven pas echt.

They say, your wound can grow out to be medicine for the world. I guess this is my gift.

 

 

 

 

"Your second life begins when you realise you only have one"

Raphaelle Giordanno